FESC 2021

Perquè creiem i construïm l’economia social i solidària, aquest 23 i 24 d’octubre hem participat al X aniversari de la FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya), organitzada per la XES

La FESC ha complert 10 anys en aquesta edició. L’economia solidària ha crescut molt en aquest temps i la FESC amb ella. És el moment idoni per aturar-nos a mirar el camí recorregut i dibuixar plegades l’horitzó a què aspirem a arribar en la pròxima dècada.

La fira ha arribat en un any en què se’ns ha repetit fins a l’avorriment el conflicte entre l’economia i la vida; se’ns diu que s’ha d’aturar l’economia per a cuidar la salut col·lectiva.  La pandèmia ha visibilitzat és que el model d’economia capitalista entra en crisi i col·lapsa quan cal resoldre necessitats col·lectives, com ara gestionar una emergència sanitària.

Aquest any, des de Saó Disseny i juntament amb SaóReformes, hem tornat a participar a la fira per defensar que és possible fer una economia per la vida, una economia que resolgui les necessitats socials posant les persones i el planeta en el centre i que de fet és l’única possible per poder construir un món que mereixi ser viscut. L’economia solidària ja està construint moltes propostes que ho demostren i  la FESC serveix per reivindicar-les i, sobretot, reflexionar juntes sobre tots els reptes que tenim al davant.

Formen part de diverses xarxes d’Economia Social i Solidària com XES, PAM A PAM, l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i Fundació Esperanzah.

No Comments

Post A Comment